Meniu

Šventiniam stalui

Ir vėl artėja gražiausios metų šventės. Kūčių, šv. Kalėdų, Naujųjų metų šventiniam stalui siūlome gardžių patiekalų. Juos galėsite pasiimti iš mūsų cecho arba pristatysime patys nurodytu adresu. Linkime gražių ir gardžių švenčių!

Šventinis valgiaraštis:

Kepinukai

Maži kepinukai su baravykais.
Maži kepinukai su pievagrybiais.
Sluoksniuotos tešlos kepinukai su rytietiškomis daržovėmis.
Mielinės tešlos kepinukai su kopūstais.
Mielinės tešlos kepinukai su aguonomis.

Salotos

Keptų baklažanų ir pomidorų salotos su parmezano sūrio drožlėmis.
Gaivios salotos su karamelizuotomis kriaušėmis, ožkos sūriu, medaus ir Madeiros vyno užpilu.
Lietuviškos salotos su šviežiais obuoliais ( su šv.agurkais).
Raudona mišrainė su pupelėmis.

Šalti žuvies patiekalai

Silkė pataluose.
Silkė su grybais.
Žuvies lazdelės alaus tešloje.
Kepti karpių gabaliukai su sezamo sėklomis.
Ungurinė vėgėlė su totorišku padažu.
Natūraliai kepti kalmarai su cibuleti padažu.
Skorpionžuvės ir lašišų mozaika.
Sūdytų lašišų vokeliai su avokadais ir salierų stiebeliais (40gr).
Lašišinio upėtakio puselė įdaryta daržovėmis, porų lapuose su kaparėlių padažu.
Marinuotos garuose keptos lašišos filė su ančiuvių padažu.
Kimštas karpis su krienų arba apelsinų padažu ( ~1 kg).
Kimšta lydekaitė su žaliuoju padažu ( ~1 kg).
Karpio kukulaičiai drebučiuose.

Šalti mėsos užkandžiai

Jautienos liežuvis su krienų ir agurkų drebučiais.
Keptas veršienos kumpis su sūrio plutele.
Kepta kiaulienos sprandinė (gabale).
Keptas kiaulienos kumpis su aplesinų glajumis (gabale).
Kiaulienos vyniotinis su juodosiomis slyvomis.
Šaltiena iš kiaulienos ir jautienos (formoje).
Kalakutienos filė įdaryta rikotos sūriu, razinomis.
Vištienos krūtinėlės gabaliukai marinuoti siučiano pipirais ir austrių padažu.
Vištienos vyniotinis su džiovintas vaisiais, pistacijų riešutais.
Pikantiškas kepenėlių paštetas su brendžiu pistacijų apvalkale.
Višta, kimšta voveraitėmis, pastarnokais, džiovintais obuoliais (~1,5 kg).
Antis, kimšta džiovintais vaisiais ir daržovėmis (~2,300 kg).
Žąsis kimšta džiovintomis slyvomis su kopūstais ( ~ 3,000- 3,500 kg).

Karšti patiekalai (porc.)

Ypatingai marinuotas keptas kiaulienos kumpis su vyne troškintais kopūstais 1vnt ~7-6kg.
Keptas kalakutas su bruknių padažu, keptais obuoliais ir vyne troškintais raudonaisiais kopūstais 1vnt~3,5kg.

Saldūs patiekalai

Pyragėliai su aguonomis.
Spurgutės su natūraliomis vyšniomis.
Mielinė pynutė su aguonomis.
Aguonų vyniotinis.
Mielinis pyragas su razinomis.
Mielinis pyragas su aguonomis.
Keksas su cukatais.
Kūčiukai.
Lengvas obuolių pyragas.
Varškės pyragas su marcipanais.
Morkų pyragas su riešutais ir apelsinų glajumi.
Karališkas tortas su traškučiais ir vyšniomis.
Tortas Napoleonas.
Medaus tortas.
Jogurtinis tortas su vaisiais.
Tortas su avietėmis ir lengvu kremu.
Žagarėliai.

Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *