Sukurkite įsimintiną patirtį unikaliose erdvėse
Pačioje Vilniaus širdyje įsikūrusiuose istoriniuose Valdovų rūmuose ir jų prieigose galite susipažinti ne tik su didingais mūsų šalies raidos etapais, bet ir su turtinga gastronomijos istorija.
Taurakalnio kurtos legendinės degustacinės Bajorų ir Didikų vakarienės suteiks jums galimybes atrasti ne tik naujus skonius, bet ir artimiau pažinti Lietuvos bei kitų šalių gastronominę kultūrą.
Šiandien Valdovų rūmuose galite sukurti ir įsimintinas savo asmeninės šventės ar įmonės renginių patirtis.
Nuo jaukių ir modernių erdvių šeimos vakarienėms iki didingus istorinius laikus menančių salių svarbiems verslo renginiams ar išskirtinėms gyvenimo šventėms – tarp mūsų siūlomų erdvių tikrai atrasite labiausiai tinkančią Jūsų renginio koncepcijai.
Unikalios Bajorų ir Didikų vakarienės
Šiandien restorane „Valdovai“ kviečiame išmėginti unikalias Bajorų ir Didikų vakarienes, kurios suteiks galimybę pasimėgauti išskirtiniais Lietuvos ir kitų Europos šalių virtuvės paveldo patiekalais bei artimiau pažinti mūsų šalies gastronominę kultūrą ir papročius.
Bajorų vakarienė
Bajorų vakarienė prasideda nuo simbolinės rankų plovimo ceremonijos. Šios išskirtinės vakarienės metu skatinama bendravimo ir dalinimosi patirtis, todėl visi patiekalai yra pateikiami bendruose induose, o įrankiai kiekvienam svečiui yra įteikiami atskirai. Bajoriškos vakarienės stalą puošia išskirtinio grožio valgomos vaisių ir daržovių puokštės.
Vakarienės metu profesionalus pasakotojas dalyvius plačiau supažindina su reikšmingais Lietuvos istorijos laikmečiais bei mūsų šalies gastronomijos ir gėrimų istorija.
Bajoriška vakarienė vyksta autentiškoje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus primenančioje salėje, kuri visam vakarui suteikia dar ryškesnių prisiminimų. Pagal užsakovų poreikį, Bajorų vakarienę gali sudaryti 3, 5 arba net 7 unikalūs patiekalai.
Kaina nuo 100 Eur/ asmeniui.


Kunigaikščų vakarienė
Kunigaikščų vakarienė suteikia galimybę pažinti ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių gastronominę istoriją. Tai – tradicinių lietuviškų patiekalų vakarienė su europietišku prisilietimu. Jos metu dalyviai gali pasimėgauti tiek įvairių laikmečių lietuviškais patiekalais, tiek ir restorano „Valdovai“ šefo Andrej Borisiniok pagamintomis kitų šalių virtuvių legendinių patiekalų gastronominėmis interpretacijomis.
Didikų vakarienę sudaro 3 arba 5 išskirtinio skonio patiekalai su galimybe papildyti profesionalaus somelje priderintais gėrimais. Kaina nuo 100 Eur / asmeniui.
Nuo klasikinių cepelinų interpretacijos iki foie gras – šios vakarienės metu dalyvių laukia nepamirštama kelionė per dar neatrastų ir jau pažįstamų skonių pasaulį.
Restoranas „Valdovai“
Restoranas „Valdovai“ įsikūręs mūsų valstybės ilgaamžių tradicijų simboliu tapusiuose Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose. Restoraną sudaro trys salės, kurių autentiškumą formuoja XIII, XIV ir XVI amžiaus mūrai. Visose salėse sumontuotos moderniausios šildymo, vėdinimo sistemos ir garso įranga, todėl čia komfortiškai galėsite jaustis bet kokia proga ir bet kokiu metų laiku.
Ypatinga atmosfera pulsuojančios erdvės bei virtuvės šefo Andrejaus kurti patiekalai praturtins asmeninių bei įmonės švenčių patirtis ir taps mėgstama verslo pietų ar susitikimų vieta.


Barboros Radvilaitės salė
Šioje 92 kv. m erdvėje patogiai galima suformuoti 20 sėdimų arba 50 stovimų vietų. Todėl ją rekomenduojame rinktis ir kavos pertraukai, nedideliam pristatymui ar jaukiai degustacinei vakarienei.
Ieškote erdvės jaukiai šeimos vakarienei ar bendradarbių šventei? Ši erdvė skirta jums.
Bonos Sforcos salė
77 kv. m. salėje patogiai gali susėsti 62 svečiai. Į šią salę vedą atskiras įėjimas iš jaukaus kiemelio su fontanu, kuris įsikūręs kadaise Lenkijos karalienės ir Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Bonos Sforcos puoselėtame slaptame sode. Taip pat tarp restorano salės su baru ir salės su akmeniu yra ir jungiamoji 74 kv. m erdvė svečių sutikimui. Bendras šių dviejų salių plotas – 151 kv. m.


Žygimanto Augusto salė
Vietos autentiškumą išlaikanti, tačiau taip pat ir šiuolaikiška 276 kv. m renginių erdvė, kurios sienose atspindinti XIII, XIV ir XVI amžių istorija. Atsižvelgiant į renginio tipą, galime paruošti net iki 82 sėdimų prie stalų arba 150 stovimų vietų. Siekiant maksimalaus svečių komforto, salėje sumontuotos moderniausios šildymo, vėdinimo sistemos bei kokybiška garso įranga. Į kavinę galima patogiai patekti per pagrindinį Valdovų rūmų muziejaus arba per atskirą Valdovų sodo įėjimą. Ši originali erdvė gali virsti Jūsų ypatingos šventės ar įmonės vakarėlio vieta.
Gastrobaras „Valdovų sodas”
Gedimino kalno papėdėje kadaise Lenkijos karalienės ir Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Bonos Sforcos įkurtame slaptame sode šiltuoju sezonus veikiantis gastrobaras siūlo ne tik gurmaniškus patiekalus, gaivius kokteilius, bet ir unikalią aplinką su nuostabiu vaizdu į Gedimino pilį.
Tai puiki vieta ne tik romantiškai vakarienei ar įsimintinai asmeninei šventei, bet ir verslo pietums ar brunch‘ui. Valdovų sodas dirba nuo gegužės mėn iki rugsėjo mėn. priklausomai nuo oro sąlygų
