Meniu

Vestuvių tortas

Saldžioji  vestuvių puošmena:

Vestuvių tortas turi būti didelis, gražus ir labai skanus – tai svarbiausi aspektai renkantis vieną pagrindinių jungtuvių simbolių. Savo grožiu tortas rungiasi su nuotaka – bent jau tas keliolika minučių kol yra įnešamas ir pradedamas pjaustyti. Šio saldumyno puošyba parenkama įvairiai – derinama prie jaunosios apdarų ar puokštės, pasirinktų šventės spalvų, stilistikos. Konditerijos šedevrai puošiami gyvomis ir iš įvairių saldžių masių padarytomis gėlėmis, kaspinėliais, marcipaninėmis figūrėlėmis, uogomis, vaisiais.

Didelis (tačiau ne gremėzdiškas) tortas turi būti, kad visiems šventėms dalyviams jo užtektų, o gal net liktų įdėti besiskirstantiems svečiams. Jeigu jūsų šventėje dalyvauja 50 žmonių, derėtų užsakyti ne mažesnį nei 5 kilogramų tortą. Labai populiarūs dviejų ar trijų aukštų tortai. Ypač elegantiškai atrodo ant specialaus stovo mažėjimo tvarka sudėti tortai. Kiekvienas jų gali būti skirtingo skonio – tarkim su šokoladiniu kremu, pagardintu traškučiais ir vyšniomis; marcipaninio biskvito, pertepto grietinėle, su kriaušių gabaliukais; apelsinų kremu, karamelizuotais lazdynų riešutais ir baltu šokoladu perteptu skanėstu.  Užsisakant vestuvinį tortą būtina paragauti įvairių rūšių ir skonių saldumynų, kad galėtumėte išsirinkti pačius gardžiausius. Vestuvių tortas simbolizuoja ilgą, gražų ir saldų vedybinį gyvenimą, štai kodėl pagrindiniam šventės saldumynui skiriama tiek daug dėmesio. Beje, didžiausią vestuvinį turtą yra iškepę olandai – jis buvo didesnis nei 18 metrų aukščio. Pasiruošimas jo gamybai truko keletą mėnesių, o saldų milžiną gamino 75 žmonės. Bet tai – rekordų skyreliui, o ne asmeninei šventei.

Dabar labai madinga vestuvinį tortą sudėlioti iš pyragaičių. Mažučius skanėstus galima dėti ant dviejų ar trijų aukštų stovo. Labai gražiai atrodo, kai viršutiniame aukšte puikuojasi mažutis tortukas – jį jaunieji pjauna ir ragauja, o pyragaičiais mėgaujasi šventės dalyviai. Pyragaičių turėtų būti tiek, kiek svečių kvietėte į savo šventę (arba daugiau). Visuomet siūlome jauniesiems užsisakyti ir kitų saldumynų – rankų darbo balto ar juodo šokolado triufelių su apelsinų, riešutų ar vaisių įdaru. Taurėse besipuikuojantys skanėstai su mango kremu, šviežiomis avietėmis ar želė ne tik atgaivina, bet ir labai papuošia saldų stalą.

Sveikinančius prie bažnyčios ar santuokų rūmų jaunieji dažniausiai vaišina nedidukais vieno kąsnio saldumynais – braškėmis šokolade, eklerais ar rankų darbo Macaron sausainukais. Įvairiaspalviai, lengvučiai ir trapūs prancūzų, šveicarų ir japonų mėgstami skanėstai gaminami iš kiaušinių baltymų ir migdolų miltų. Šių saldumynų užsakoma vis dažniau ir mūsų konditerės jų kepa vis daugiau. Vasarą ir rudenį tiesiog būtina pasinaudoti šviežiu derliumi – uogomis ir vaisias vaišinti savo svečius. Trapūs biskvitiniai krepšeliai su šilauogėmis, žemuogėmis ar avietėmis ne tik gaivu, skanu, bet ir labai spalvinga bei puošnu.

Monika Čereškaitė
bendrovės „Taurakalnis“ rinkodaros direktorė

Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *