Lauko kepsnių sezonas prasidėjo

 

                        Lauko kepsnių sezonas prasidėjo

   Artėjanti vasara mus džiugina ne tik puikiais orais, pramogomis gamtoje, bet ir maistu, gaminamu ant žarijų. Per žiemą jo labai pasiilgstame. Tai ne tik gardūs kiaulienos, jautienos, veršienos, avienos ar paukštienos kepsniai.  Žuvys, jūrų gėrybės, daržovės – gaminti gamtoje galima daug ką. Mes siūlome pradėti nuo mažų karštų užkandėlių  – per porą valandų rekomenduojame patiekti 7-8 skirtingas mažas užkandėles. Labai smagu, kai renginio svečiai patys gali pasirinkti ką jie norėtų paragauti, o šefai čia pat viską iškepa.     Atskirą žodį derėtų tarti apie sriubas. Keli šaukštai gardžios sriubos tarp užkandžių ir kepsnių sušildo bei tonizuoja.

   Yra daugybė būdų kaip paruošti žuvį, paukštieną, žvėrieną ar kitokią mėsą kepimui. Marinatus taisome iš begalės komponentų. Visgi vasarą vertingiausi yra švieži prieskoniniai žolynai – kalendros, bazilikai, mėtos, čiobreliai, petražolės… Esant didesnei kompanijai vietoj tradicinių kepsnių siūlome rinktis ant iešmo virš žarijų kepamą paršiuką, veršelį, ėriuką ar šerną. Tai pakankamai įspūdingai atrodantis procesas, jau nekalbant apie puikų mėsos skonį.

   Jeigu nesate geras kepėjas, profesionalūs „Taurakalnio“  virtuvės meistrai visuomet paruoš ir iškeps gamtoje puikių patiekalų. O jeigu kepti mėgstate patys, mes jums gardžiai suruošime mėsą, žuvį ar daržoves. Beliks tik užsikurti ugnį…