Kuo vaišinome viršūnių susitikimo dalyvius?

Lapkričio 28-29 dienomis Vilnius atsidūrė pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre. Čia vyko svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginys – ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas. Į Valdovų rūmuose vykusį renginį atvyko pasaulio politikos lyderiai: įtakingiausia Europos politikė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as, ES prezidentas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso. Rytų partnerystės valstybes atstovavo Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos ir Ukrainos vadovai.

   Valdovų rūmuose vykusios vakarienės metu svečiams buvo patiekta šalta eršketo užkandėlė su salierų putėsiais, pagardinta špinatų bei garstyčių padažu. Prie jos pasiūlyta baltojo vyno “Sepp Moser Riesling von den Terrassen Kremstal D.A.C. 2011″. Pagrindinis vakaro patiekalas – stirniena su obuolių koše, pasternokų ir porų piure bei karameliuota kriauše. Prie žvėrienos puikiai derėjo   raudonasis vynas “Bodegas Ateca Atteca Calatayud D.O. 2009″. Desertui prie kavos ir arbatos svečiams buvo patiekta lietuviškos grietinės putėsių su svarainių cukatais bei liepų žiedų padažu, taip pat šokoladinių rankų darbo triufeliukų.