Meniu

Kuo vaišiname ES pirmininkavimo renginių svečius?

Baigiasi pirmasis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai mėnuo. Per jį surengta daug oficialių renginių, sulaukta aukščiausių pareigūnų iš visų ES valstybių. Valdovų rūmuose rengiamose iškilmingose vakarienėse vienu metu dalyvavo po kelis šimtus žmonių. Rūmų kiemelyje svečiams buvo pristatomas lietuviškas stalas, nukrautas nacionaliniais patiekalais – sūriais, juoda duona, silkės, grybų užkandžiais, pyragėliais su grybais ir uogomis, šakočiu, gira, spanguolių kisieliumi, kitokiais skanėstais. Iškilmingi banketai vyko rūmų menėje, kurioje vakaro svečiai gardžiu maistu mėgavosi prie dailiai dekoruotų stalų, puikiai derančių didinguose Valdovų rūmuose. Rūkytas ungurys su pomidorų drebučiais, elnienos išpjovos kepsnys su salierų piurė, mažomis bulvytėmis ir rabarbarų pagardų, sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su lengvu grietinėlės kremu, šaltalankių drebučiais ir šviežiomis uogomis – tai tik vieno vakaro valgiaraščio patiekalai. Visi žinome, kad atvykėliai nuomonė apie šalį susidaro ir ragaudami maistą, ir bendraudami su žmonėmis, tad „Taurakalnio“ darbuotojai nuoširdžiai stengiasi, kad svečiai išsivežtų kuo geriausių įspūdžių apie viešnagę Lietuvoje ir mūsų šalies kulinarines tradicijas.

Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *