Restaurant in your house

Monika Čereškaitė UAB „Taurakalnis“ rinkodaros direktorė Tos, kurios bent kartą rengė didelę šventę savo namuose, puikiai žino koks tai iššūkis. Iš pradžių pasineri į pirkimo ir gaminimo maratoną, susirinkus svečiams esi atsakinga už kiekvieną tuščią lėkštę ar nepripildytą taurę. Visiems išsiskirsčius imi graužtis, kad nespėjai su jais normaliai pabendrauti. O dar indų kalnai… Šiandien milžiniškas gyvenimo tempas ir tuo pat metu reiklus požiūris į mitybą diktuoja kitokį požiūrį į šventes. Visą savaitę intensyviai dirbanti moteris ne visada nori laisvadienius praleisti prie puodų. Pasikvietusi svečių ji nori būti laisva šeimininkė, o ne virtuvės darbininkė. Tad vis labiau populiarėja paslauga, kai visas šventinio stalo maistas  pristatomas tiesiai į namus. Iš anksto kruopščiai suderinus valgiaraštį visi patiekalai (kartais ir prie jų derantys gėrimai) atvežami reikiamą valandą. Šeimininkams belieka pasidengti stalą ir sudėlioti šviežią maistą. Vieni pageidauja, kad karšti patiekalai būtų patiekti specialiuose šilumą laikančiuose furšetui tinkamuose induose. Kiti mėgsta užsakytą pagrindinį patiekalą išsikepti patys – pašauti į orkaitę žuvį, kumpį ar kepsnius. Vis dažniau žmonės užsisako ne tik išskirtinius patiekalus, bet ir staltieses, indus, stalo įrankius, gėlių kompozicijas. Pageidauja, kad profesionalus padavėjas gražiai paserviruotų stalą ir aptarnautų svečius. Po šventės nešvarūs indai surenkami ir išvežami. Jokio gaminimo, plovimo, jokių rūpesčių. Sakysite per didelė prabanga? Ko gero, neklysiu teigdama, kad didžiausia prabanga mums visiems yra laikas. Tas, kurio taip trūksta, kurį galėtume skirti draugams ir artimiesiems. Šiltai ir jaukiai pabendrauti savo namuose.